Energie behandeling

Energie is een kostbaar iets en we willen het zo mogelijk in overvloed hebben. Dat kan, want energie kan onuitputbaar zijn als deze vrij kan stromen. Je kunt nu bij mij ook een energie behandeling boeken.

Hoe is mijn energie behandeling ontstaan?

Na mijn opleiding Oefentherapie Mensendieck ben ik vrijwillig stage gaan lopen bij Osteopathie in verband met een eventuele vervolgstudie hierin. Ik ben toen tot de conclusie gekomen dat dit niet was waar ik naar op zoek ben. In mijn beleving is deze manier van behandelen teveel op een plek gericht en niet op de hele mens. En gaat het vaak gepaard met krachten die vrij groot zijn en er voor kunnen zorgen dat het lichaam hiertegen protesteert door juist in een verkramping of weerstand te schieten. En dit hoeft niet altijd op dezelfde plek te zijn. Zonder hiermee mensen te kort willen doen, voelde het voor mij niet goed en ging ik op zoek naar alternatieven. Dat heeft even geduurd, een jaar of 20, maar nu eindelijk heb ik de puzzelstukjes bij elkaar gelegd en heb ik hiervan een energie behandeling gemaakt die volgens mij kan bijdragen aan het opheffen van energie blokkades en losmaken van spanning in het lichaam.

Wat houdt de energie behandeling in?

energie behandeling op Sardinie

Na al het onderzoek dat ik heb gedaan is mijn eerste conclusie dat het vooral zacht moet zijn. Aangenaam en daardoor wordt het ontspannend. Tevens is het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt en ook moet het plezierig zijn.

Ik heb met vooral laten inspireren door Holistic pulsing, dat uitgaat van zachtheid. En wat nog belangrijk is, uitgaat van de autonomie van diegene die de behandeling ondergaat. Dit sprak me heel erg aan. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/ haar genezing. Via Holistic pulsing zorg je ervoor dat diegene zelf ervaart wat er gebeurt en wat het lichaam aangeeft. Toen ik me ging verdiepen in deze techniek, was het alsof ik dit al jaren wist maar nog niet gevonden had. Heel bijzonder!

Yoga

Ik gebruikte deze autonomie al in mijn yoga sessies, waarbij ik ook altijd iedereen uitnodig zo goed mogelijk te voelen waar het lichaam je tegenwerkt, weerstand biedt. En dit gevoel dan aanwezig te laten zijn. Juist heel goed te voelen wat het lichaam je zegt en laat ervaren. Dit geeft je meer inzicht in jezelf en je patronen.

Traumaverwerking

Via mijn studie over traumaverwerking via het lichaam, kwam ik ook tot de conclusie dat het lichaam van beweging houdt. Schudden, trillen, beven zijn allemaal dynamische bewegingen van het lichaam die ervoor zorgen dat vastgezette spanning in het lichaam zich losmaakt en zo kan oplossen.

Plezier

Mijn laatste conclusie was het effect van plezier. Hoe genezend lachen en plezier maken zijn. Dit mag niet worden onderschat. Hoe fijn is het om naar muziek te luisteren en hierop te bewegen zonder dat het uitmaakt hoe dit eruit ziet? Hoe fijn en bevrijdend kan het zijn als je klanken maakt of zingt? Gewoon simpelweg samen bewegen of klank maken is al zo rustgevend en ontspannend voor ons lichaam. Deze elementen zijn daarom ook terug te vinden in mijn sessies en behandelingen.

Dus hoe verloopt nu concreet mijn behandeling?

Na een kort gesprek,waar ik een beter idee van jou krijg, neem je plaats op mijn behandeltafel. Onder begeleiding van ritmische muziek zal ik beginnen met je lichaam passief te bewegen. Waarbij jij helemaal niets hoeft te doen. Ik zorg ervoor dat we kunnen blijven communiceren zodat jij meteen kunt aangeven of iets niet zo prettig is of andere feedback die op dat moment nodig is. de bewegingen zijn veelal grepen uit de osteopathie en Mensendieck maar worden op een dynamische manier bewogen op een continue ritme dat voor het lichaam prettig aanvoelt. Waardoor er trillingen ontstaan die als golven door het lichaam ervaren worden.

Diagnose

Terwijl ik dit doe blijf ik goed in contact met het hele lichaam om goed te observeren waar er geen beweging plaatsvindt, waar de trillingsgolf stopt. Dit geeft mij en jou informatie over de blokkade en zo kunnen we tijdens het behandelen ook meteen een diagnose stellen over de blokkade en de klachten die je hebt.

De behandeling duurt zonder het gesprek ongeveer 30-45 minuten.