coaching

coaching monique van proosdij Niet meteen mijn lievelingswoord coaching. Ook omdat het tegenwoordig veel wordt gebruikt en het wel een modeterm lijkt te zijn. Maar vooral omdat het mij het gevoel geeft dat de ander niets heeft in te brengen en getraind wordt door de coach. Dus dat de coach het voor het zeggen heeft.

Mijn visie is dat coaching het beste gebeurt op de achtergrond.

 

Hand in de rug

Zoals ik het zie ben je als coach de hand in de rug.

Soms merk je dat je vastloopt en niet meer verder komt in je leven. Alsof alles ophoudt met stromen. Allemaal hebben we dit wel eens en allemaal hebben we dan baat bij iemand die objectief jouw verhaal bekijkt en je wat kan prikkelen om uit deze impasse te komen.

Alle antwoorden draag je zelf in je. Maar soms raak je wat van jezelf vandaan en heb je niet meer helder voor ogen wat jij nu wil. Dan is het fijn als iemand je kan helpen hieruit te komen. Zodat je uit dat cirkeltje van gedachten wordt gehaald en er antwoorden naar boven komen waar je wat mee kunt.

Doordat je zelf alsmaar doorgaat met over een onderwerp na te denken, zorgt dit vaak voor verwijdering van het antwoord. Je wordt overspoeld met gedachten en bijbehorende emoties. Die ervoor zorgen dat je niet meer helder voor ogen hebt waar het nu echt om gaat.

Coaching en lichaamsgericht werken

Ik werk voornamelijk lichaamsgericht. Door uit je hoofd te komen en met je aandacht in je lichaam te zijn, komt je geest tot rust. En dat is precies wat nodig is om uiteindelijk tot de juiste antwoorden te komen. Je geest heeft een pauze nodig. Als deze 24/7 aan het werk is voor je om problemen op te lossen dan raakt de geest overbelast. Slapen is goed voor het lichaam maar de geest verwerkt dan ook veel en zorgt voor achterstallig onderhoud.

Daarom leer ik je verschillende technieken aan, waar je de geest vrijaf kunt geven en kunt laten rusten. Hiervoor gebruik ik yoga, mindfulness meditaties. Maar ook Qigong en danstechnieken.

je kunt voor deze trainingen bij mij komen maar we kunnen ze ook via skype doen.