coaching

coaching monique van proosdij Coaching gaat niet van genezing uit en je hoeft niet ziek te zijn om een sessie coaching te boeken. Wel is het in mijn mening zo dat coaching leidt tot een gezonder leven. Je leer meer inzicht in jezelf te verkrijgen en dit zorgt er ook voor dat je jouw grenzen beter kunt bewaken. En dat je beter voor jezelf gaat zorgen.

De term coaching wordt tegenwoordig veel gebruikt en dat kan soms een verkeerd idee geven. Vooral omdat het kan overkomen dat de ander niets heeft in te brengen. En de coach het voor het zeggen heeft.

Mijn visie is dat coaching het beste gebeurt op de achtergrond.

Hand in de rug

Zoals ik het zie ben je als coach de hand in de rug.

Soms merk je dat je vastloopt en niet meer verder komt in je leven. Alsof alles ophoudt met stromen. Allemaal hebben we dit wel eens en allemaal hebben we dan baat bij iemand die objectief jouw verhaal bekijkt en je wat kan prikkelen om uit deze impasse te komen.

Alle antwoorden draag je zelf in je. Maar soms raak je wat van jezelf vandaan en heb je niet meer helder voor ogen wat jij nu wil. Dan is het fijn als iemand je kan helpen hieruit te komen. Zodat je uit dat cirkeltje van gedachten wordt gehaald en er antwoorden naar boven komen waar je wat mee kunt.

Doordat je zelf alsmaar doorgaat met over een onderwerp na te denken, zorgt dit vaak voor verwijdering van het antwoord. Je wordt overspoeld met gedachten en bijbehorende emoties. Die ervoor zorgen dat je niet meer helder voor ogen hebt waar het nu echt om gaat.

Bodymind CoachingĀ 

Ik werk voornamelijk lichaamsgericht. Door uit je hoofd te komen en met je aandacht in je lichaam te zijn, komt je geest tot rust. En dat is precies wat nodig is om uiteindelijk tot de juiste antwoorden te komen. Je geest heeft een pauze nodig. Als deze 24/7 aan het werk is voor je om problemen op te lossen dan raakt de geest overbelast. Slapen is goed voor het lichaam maar de geest verwerkt dan ook veel en zorgt voor achterstallig onderhoud.

Daarom leer ik je verschillende technieken aan, waar je de geest vrijaf kunt geven en kunt laten rusten. Hiervoor gebruik ik yoga, mindfulness meditaties. Maar ook Qigong en danstechnieken.

September 2021- Marjan- 51 jaar
Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik in mijn eentje op vakantie ging en dan ook nog om yoga of zo te gaan doen, dan had ik heel hard gelachen. Maar nu wil ik niet meer anders. Een week bij Monique en Toni heeft voor mij voor zoveel inzichten gezorgd dat ik het leven nu heel anders bekijk en dat bevalt me heel goed. Ook mijn omgeving is er blij me en ziet dat ik gelukkiger ben. Ik heb meer energie( super zijn de Bodymind oefeningen) ik kan meer aan en zie het positiever. Toni het eten was geweldig en zeer verrassend steeds weer. Monique, dank voor je geduld met mij en dat je me geleerd hebt in te zien dat ik de moeite waard ben. Ik kom graag weer in mei!

Het V model

Voor de coaching heb ik het V model ontworpen. Lichaamsbewustzijn en ademhaling zorgen voor een beter zelfinzicht. HIerbij doorloop ik 6 stappen met je. Vertragen, voelen, vereenzelvigen, verademen, verbinden en vergeven. Als je deze stappen hebt doorlopen, is je geest weer helder en kun je jouw vragen vanuit je hart beantwoorden.

Provocatief coachen

Ik werk graag met provocatief coachen. Deze manier van coachen werkt voornamelijk vanuit humor. Lachen is een goed medicijn en werkt vaak dieper en directer naar een kern toe. Ook ga ik er vanuit dat mensen veerkrachtiger zijn dan ze vaak denken. Deze manier van coachen daagt uit en zorgt voor meer autonomie. Iets wat ik erg belangrijk vind.

Mindfulness coachen

Ook werk ik veel met mindfulness. Mindfulness zorgt voor een groter bewustzijn en leidt tot acceptatie. Daardoor verkleint de impact van gedachten en emoties op ons leven. Veelal worden we geleefd door onze automatische patronen en gedachten. Met Mindfulness kan hier inzicht in verkregen worden en dit geeft ruimte tot andere keuzes en veranderingen.

Online- coaching

je kunt voor deze trainingen bij mij op Sardinie komen maar je kunt ook kiezen voor online coaching.

Dit kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om echt een week intensief gecoacht te worden. Als je de mogelijkheid hebt dit in te plannen en graag in een korte tijd resultaat wilt.

Je kunt ook kiezen voor een langer traject en via de mail gecoacht worden. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen op welk tijdstip je de mail beantwoord. Zo ben je dus vrijer in het plannen.

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van mail en skype sessies.

We hebben eerst een eerste gesprek en op basis daarvan zal ik je voorstellen wat naar mijn mening voor jou het meest geschikt is. Je kunt dan aangeven wat voor jou het beste past.

Wil je snel een indruk hebben of ik iets voor jou kan betekenen, doe dan de checklist.