Voordelen online coachen

Voordelen online coachen

De voordelen van online coachen zijn legio. Vooral is dit zinvol als het doel wat wordt gesteld duidelijk is en binnen korte tijd behaald kan worden. Bijvoorbeeld werkgerelateerd( leidinggeven, management), loopbaan gerelateerd ( nieuwe baan, solliciteren) of persoonlijke ontwikkeling( communicatie en re-integratie na bijvoorbeeld burn out, outplacement)

  • Coachen op afstand
  • Thuis blijven
  • Logboek bijhouden
  • Snel antwoord
  • Meteen toepassen in de thuissituatie

Coachen op afstand

Dit is prettig om de zelfstandigheid te bewaken. De aanwezigheid van iemand anders, of dat nu een coach of therapeut is, kan verstorend werken op het proces dat iemand doormaakt, op het zelfvertrouwen en het gevoel van vrijheid dat nodig is om dicht bij de werkelijke problematiek ofwel oplossingen te kunnen komen. Het is belangrijk dat jij inziet dat je de antwoorden al bij je draagt en leert autonoom te worden.

Thuis blijven

Als je het prettig vindt om thuis te blijven in plaats van steeds te reizen voor coaching sessies dan is dit een perfecte oplossing. Vanuit jouw huis kun je zelf bepalen wanneer je er even tijd voor maakt. Ook kan het zijn dat je niet van huis kunt vanwege ziekte of andere oorzaken en dan biedt online coaching jou een mogelijkheid.

Logboek bijhouden

Doordat er veel schriftelijke communnicatie is, ontvouwt zich ook als het ware een logboek. Het is goed voor jou dat je de zaken ook opschrijft, zodat je het ook beter kunt bekijken. En je kunt dit altijd nog eens teruglezen. Ook zorgt schrijven ervoor om de emotie en de lading die erop zit als het ware los te koppelen. Zo kun je er ook beter naar kijken en het voor jezelf beter begrijpen.

Snel antwoord

Dit is is misschien wel het grootste voordeel. Je loopt ergens tegen aan en kunt dit meteen ventileren.Bijvoorbeeld via mail of whatsapp. Je hebt dan binnen 24 uur een antwoord en kunt dan meteen weer verder. En dit toepassen in jouw situatie. Je kunt mij zoveel mogelijk mailen. Zo reflecteer je ook direct op wat je bezig houdt en schrijf je dit op.

Meteen toepassen in jouw thuissituatie!

Omdat je al thuis bent, kun je alles wat je leert over jezelf meteen toepassen in jouw thuissituatie. En je kunt dan al snel opmerken of dit werkt of dat je ergens tegen aan loopt. Dit kun je dan meteen weer terugkoppelen.