Volle maan sessie

Volle maan, elke maand een ander thema. Tijdens een volle maan sessie staan we bij dit thema stil en bekijken we of we dit op onszelf kunnen toepassen. Als je leert leven met deze thema’s dan leef je weer meer volgens de wetten van de natuur. En dan gaat het leven meer stromen. Dan overkomt het leven je en heb niet meer het gevoel dat je tegen de stroom in zwemt.

Volle maan sessie

Elke volle maan zal ik een online volle maan sessie houden. Dat houdt in dat ik je eerst wat meer vertel over het thema dat bij de maan hoort. En wat dit voor jou betekent. Hoe je dit kunt vertalen jouw situatie. Dan zal ik een begeleide meditatie geven die een kleine reis naar binnen is op zoek naar dit thema in jou. Dankzij de volle maan hebben we die avond extra energie om te voelen. En om mee aan de slag te gaan om even een kijkje in ons onderbewuste te nemen. Zo kunnen we onszelf al in energie voorbereiden op wat komen gaat. En datgene wat wij willen aandacht geven zodat het gaat groeien en dat we niet meer willen, los laten.

Volle maan en de betekenis

Elke volle maan heeft een andere naam en een andere betekenis.

IJsmaan in januari staat voor diepgang

Deze maan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog in de donkere diepte, de essentie voor groei is volledig aanwezig maar nog niet zichtbaar. De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van jouw plannen straks zichtbaar mogen worden. Maak het daarom helder in je hoofd en huis om dit te kunnen zien als de tijd er rijp voor is.

Sneeuwmaan in februari staat voor kiemkracht

Deze Sneeuwmaan wordt zo genoemd omdat er van oudsher in februari de meeste sneeuw viel en deze maan staat voor kiemkracht. Het is nu een mooi moment om te bedenken waar jij kiemkracht aan wilt geven en wat er losgelaten mag worden om je plannen de ruimte te geven zodat ze kunnen groeien. Niet elk zaadje komt uit.

Lentemaan in maart staat voor bescherming

De lentemaan heeft als thema bescherming, bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Je kunt een beschermingssachet maken gevuld met je plannen en wat brandnetel erin om de bescherming compleet te maken.

Maan van het Ontwaken in april staat voor wedergeboorte

De wedergeboorte van de natuur is de energie van deze maan, in deze periode zal je jezelf als opnieuw geboren voelen. Gebruik deze maan energie om de wensen en plannen die je hebt te gaan uitvoeren. Schrijf deze avond je plan voor aankomende periode en onderneem die stappen! Ontwaak en bewonder de cycli van de natuur. Vier deze maan buiten!

Grasmaan in mei staat voor groei

Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Ter afsluiting kun je liefde en dankbaarheid aan de groeikracht van de natuur schenken!

Plantmaan in juni staat voor bestemming

De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar manen geleden hebt geplant hebben nu hun bestemming gevonden. Zij hebben de tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven, dit kun je symbolisch uitvoeren door onkruid te wieden.

Maan van de Roos in juli staat voor offer

Deze Maan van de Roos, is een mooie tijd om te overdenken wat je (spiritueel) hebt vergaard en hier je dankbaarheid voor te uiten. Dit kun je doen door iets te offeren wat je medemens of moeder aarde een stukje op weg helpt of beter maakt….

Maan van het Weerlicht in augustus staat voor wijsheid

Neem deze avond de tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Je kunt hier op mediteren om meer inzichten te verkrijgen. Ook kun je jouw dankbaarheid uiting geven naar dat wat je hebt verkregen. Dit kun je doen door een Maan Ritueel uit te voeren.

Oogstmaan in september staat voor onsterfelijkheid

De oogstmaan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Je kunt nu bekijken wat er genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli. Vraag de oogstmaan om je hier inzichten in te geven.

Jachtmaan in oktober staat voor transformatie

Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven.

Bloedmaan in november staat voor overleven

Deze Volle Maan wordt de Bloedmaan of Offermaan genoemd omdat in vroegere tijden onze voorouders in deze periode het vee tijdens een ritueel slachtte, om zo de winter door te komen. Ook werden er offers gebracht aan de goden om hen dankbaarheid te tonen voor een goede oogst.

Boommaan in december staat voor loslaten


Eens in de drie jaar is er de Volle Boommaan, dit is de laatste maan van de cyclus; de dertiende maan, die alleen wordt ingevoegd als er een volle maan valt tussen 10 en 20 december. Deze maan staat voor loslaten, waarbij elke vrucht die nu de grond raakt het hoogstwaarschijnlijk niet zal overleven. Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken. Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan.

Meedoen aan mijn volle maan sessie?

De sessie is online en duurt ongeveer een uur. De sessie bestaat uit een korte uitleg van de volle maan en het thema wat erbij hoort. Dan een paar oefeningen om de aandacht naar het lichaam te verplaatsen. En dan een begeleide meditatie, die je weer energie geeft en de energie van de maan gebruikt om jouw wens alvast in jouw energetisch veld te laten ontstaan. Door dit met meerderen te doen, ontstaat een sterker energetisch veld.

Bijdrage: 11,90 euro

De betekenis van de volle maan is ontleend aan de site van Heksenkruid