Therapie

therapie met monique van ProosdijOmdat ik van oorsprong Oefentherapeut Mensendieck ben, kan ik je ook op therapeutische basis begeleiden. Therapie klinkt misschien zwaar maar hoeft dat niet te zijn. Therapie betekent behandelen van ziekten en verlichten van symptomen. Maar ook inzicht verkrijgen in de symptomen. En dat is voor mij erg belangrijk. Het is fijn als klachten verminderen, maar het is ook prettig als je leert waar je klachten vandaan komen en hoe je zelf kunt leren de klacht sneller waar te nemen en zelf hier iets aan kunt doen. Dit leer je naar mijn mening alleen als je geest weer met lichaam verbindt. Je lichaam slaat alles wat je meemaakt op en hierdoor kunnen klachten ontstaan zonder dat je weet waar dit van komt. Weer leren contact te maken met je lichaam, zorgt ervoor dat je weer gaat luisteren naar jezelf.

Mijn achtergrond

Ik heb 2 jaar psychologie gestudeerd maar daarna de keuze gemaakt om de opleiding tot oefentherapeut te volgen. Na het afsluiten van deze opleiding vond ik niet wat ik zocht in dit beroep en ben me op hele andere richtingen gaan richten uit de Oosterse geneeskunde. Zoals Ayurveda, Qigong en Sjamanisme. Later ben ik ook weer studies gaan doen op het reguliere pad. Zoals de cognitieve gedragstherapie.

Jij ben uniek

Ik ben van mening dat het meest belangrijk is werken met de persoon die je tegenover je hebt. Dat is wat me tegenstaat uit de reguliere zorg. Het bestaat uit protocollen en er wordt niet gekeken naar de mens. Terwijl in oosterse technieken juist naar ieder mens apart wordt gekeken.

Dat is voor mij de belangrijkste regel. Ik werk met een uniek persoon en ieder mens is anders en heeft een andere invalshoek nodig.

Persoonlijke therapie

Als ik met je werk, ben ik me bewust van jou als mens, als persoon. En zal ik eerst een kort gesprekje met je hebben. Zo kan ik je wat beter leren kennen. En kun jij aangeven waar je mee zit of waar je tegen aan loopt.

Dan zal ik je, door veel in de natuur met je te zijn, weer laten ervaren hoe dit ervoor zorgt dat er weer rust van binnen over je komt.

Dit doe ik zoveel mogelijk met praktische korte oefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen. Zonder dat dit meer tijd kost kun je die in je eigen leven toepassen.

Afsluitend hebben we nog een een eindgesprek waarin we samen bekijken hoe je bepaalde dingen in jouw dagelijkse situatie kunt toepassen.

Follow up

Als je wil kan ik na 3 maanden weer even contact met je hebben om samen te bekijken hoe het is gegaan met het toepassen in je dagelijks leven. Het is goed om te merken wat je weerstand is om iets vol te houden. Dit te onderzoeken, geeft je meer inzicht in jezelf en hoe jij in het leven staat. Dus wees niet bang als het helemaal niet goed is gelukt voor jouw gevoel. Ook dit hoort erbij om langzaam een verandering aan te brengen. Dit gaat gepaard met terugval en weerstand. Maar juist hierdoor ontstaat groei!

Wil je graag eens alleen bij ons verblijven kijk dan hier