Loopbaan coaching

Loopbaan coaching geeft meer inzicht in wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten. Zo wordt je werk energiegevend en ga je met plezier naar je werk. Ook kun je samen met mij bekijken of jouw werk nog wel bij je past. Of als je in een outplacement traject bent geplaatst.

Leiderschap

Leiderschap gaat over wie je bent als mens met je goede en slechte kanten. Alleen als je bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gedrag en steeds weer bekijkt wat het effect hiervan is op anderen, kun je goed leiding geven. Of je nu een ondernemer bent of directeur, leiding geeft op een afdeling, voorzitter bent van een bestuur of een groep vrijwilligers leidt, zodra je het voortouw neemt is het belangrijk dat jij je plek durft in te nemen. Jezelf in je kracht zetten door te weten wat jouw kwaliteiten zijn en oog voor een ander hebben zonder jezelf te verliezen, daar gaat het om!

Herken je deze vragen? 

  • Komen jouw talenten niet tot uiting in je werk?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten?
  • Loop je vast op je werk en weet je niet hoe je dit oplost? 
  • Heb je vaak problemen met collega’s op je werk?
  • Wil je onderzoeken of je huidige baan nog bij je past?
  • Heb je geen energie meer over in je vrije tijd?
  • Voel je je overal verantwoordelijk voor?
  • Ben je een pleaser?
  • Irriteer je je snel en herken je jezelf niet meer?
  • Als jij jezelf herkent in deze vragen, dan is het een goed idee om eens naar Sardinië te komen voor loopbaan coaching met Monique..

De aanpak

Ik werk zowel in het belang van de werknemer als van de werkgever. Daarmee probeer ik in eerste instantie weer te verbinden.

Het is zaak het eigen gedrag helder te krijgen, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor jezelf. Als we dit samen bekijken, wordt duidelijk wat je zelf kunt doen om jouw situatie te verbeteren of te veranderen zodat het voor jou werkbaar wordt. Pas dan kun je bekijken of je op de juiste plek zit of dat er gekeken moet worden naar een andere functie al dan niet binnen het zelfde bedrijf.

Vaak wordt de focus gelegd naar buiten toe en naar wat er buiten jou om allemaal mis gaat. Maar als je de focus verlegt naar wat jouw overtuigingen zijn en welke obstakels deze voor jou kunnen veroorzaken, dan kan je actie ondernemen om deze obstakels op te ruimen.

Eigenlijk wilde ik na 6 maanden burn out te zijn geweest dit bedrijf verlaten, maar na de intensieve week bij Monique ben ik gaan inzien dat ik zelf veel kon doen om weer in mijn kracht te staan. En nu na 3 maanden weer aan het werk te zijn ben ik zo blij dat ik mijn baan niet heb opgezegd. Ik heb veel geleerd over mezelf en hoe ik mezelf liet zien aan anderen.

Tijdens de looptijd van deze loopbaan coaching ga je kijken naar jouw situatie en welke obstakels jou verhinderen dat je in je kracht staat. Doe je niets aan je situatie dan geeft je dit nog meer stress dan nodig is. Geloof erin dat jij je situatie kunt oplossen. Dat je de regie pakt en het beste uit jezelf te haalt.

Je kunt kiezen een loopbaan coaching traject op Sardinie te volgen of je kunt dit online doen.