Gezond ademen- online cursus

Gezond ademen is erg belangrijk voor je gezondheid. Meer dan je denkt misschien. Onze eerste voeding is de ademhaling. Wat we daarbij vaak denken is dat het belangrijker is om zuurstof in te ademen. En dat het koolzuur wat we uitademen, afval is dat we uitstoten. De kooldioxide wordt door de planten weer opgenomen en omgezet in zuurstof.

Kooldioxide

Maar juist die koolzuur is belangrijk voor ons. De kooldioxide zorgt ervoor dat zuurstof zich in ons bloed aan de Hemoglobine bindt en op de juiste plaatsen en opde juiste momenten los gelaten wordt. Kooldioxide reguleert onze organen. Juist als we teveel kooldioxide uitademen, komt er een disbalans in ons lichaam dat klachten veroorzaakt. Klachten die we vaak niet direct linken aan verkeerd ademen. Chronisch hyperventileren is een veelvoorkomende aandoening die zelden wordt gediagnosticeerd. Door overprikkeling, teveel stress, te weinig rust en ontspanning teveel belasting en onverwerkt trauma zal chronisch hyperventileren een normale manier van ademen worden.

Mijn ervaring

Toen ik 28 jaar was had ik een acute hyperventilatieaanval maar ik wist dit niet. Ik was druk bezig en opeens begonnen mijn handen zo erg te tintelen dat het leek of alle kracht weg begon te vallen. Ook kon ik mijn vingers niet meer bewegen en ook mijn armen begonnen slap te worden. Toen raakte ik in paniek, ik wist niet wat me ineens overkwam. Toen begonnen ook mijn voeten en armen uit te vallen en werd het steeds erger. Ik werd naar de eerste hulp gebracht en daar in een bed gelegd. Vervolgens werd mij uitgelegd dat ik een acute hyperventilatieaanval had. Ik dacht hoe kan dat? Ik was mij helemaal niet bewust dat ik slecht ademde of het benauwd had.

Leren gezond ademen

Daarna ben ik vele verschillende ademtechnieken gaan leren om te leren hoe ik het hyperventilatie om moest gaan. Dat heeft me veel gebracht en ik leerde een paniekaanval te herkennen en hier mee om te gaan. Toch kwam ik er recentelijk achter dat ik nog steeds chronisch teveel ademde. Dankzij de Buteyko methode heb ik geleerd hoe ik minder kan ademen. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn conditie verbeterde, ik weer beter kon ontspannen, mijn slaap verbeterde, mijn huid minder droog werd en ik mij minder nerveus voel.

Symptomen teveel ademhalen

Er zijn zoveel symptomen die het gevolg zijn van teveel ademen die niet direct doen denken aan de ademhaling. Varierend van hoofdpijn, tintelingen, duizeligheid, concentratieverlies, kramp, eczeem, slecht slapen, snurken, slaapapneu tot darmklachten, allergieen, astma, verkoudheid en nog veel meer.

Online ademcursus- Gezond ademen

Ik ben van mening dat het goed is eerst weer gezond te leren adem halen. Zodat je weer minder ademt en eerst leert rust in de ademhaling te creeeren. Zo leer je weer vertrouwen te krijgen in het ademen.

Tijdens deze online cursus zal ik 4 keer een coaching gesprek met je hebben. Waarbij we de ademhaling nader gaan bekijken en zal ik je inzicht geven in je ademhaling. Dan zal ik je oefeningen geven die je kunt toepassen om je ademen te verbeteren. Deze cursus duurt in totaal 3 maanden, omdat het tijd nodig heeft om je adem te resetten. De coaching gesprekken zijn om verbinding te maken met wat er bij jou speelt, zodat het niet alleen een ademreset is. In mijn beleving is dit een belangrijk onderdeel om te zorgen dat je blijvend voordeel hebt.

Resultaten

Betere nachtrust

Minder snurken/ opheffen slaapapneu

Verhoging immuunsysteem

Betere bloedcirculatie

Luchtwegklachten verminderen

Betere concentratie

Dieper ontspannen

Betere belastbaarheid

Wat zijn de kosten?

Voor deze 3 maanden durende online ademcursus betaal je 250,00 euro.

Hiervoor heb je 4 keer een uur individuele coaching met mij. Ook kun je me gedurende die 3 maanden mailen of whatsappen met vragen. of opmerkingen.

Als je na de online cursus ook mee wilt gaan met een van onze ademreizen, ontvang je 10% korting op je boeking.