Online dagretreat creeer jezelf!

dagretreat in Nederland

Een dagretreat zorgt voor ontspanning, tot rust komen en weer opladen. Ook zorgt het voor nieuwe inzichten in jezelf. En zorgt het voor verbinding met alles wat is en loslaten wat niet meer nodig is.

In 2021 geef ik eind januari online een dagretreat, een volle maan sessie en Bodymind lessen. Je kunt kiezen of je liever op zaterdag of zondag wilt deelnemen. Op deze dag leer ik je dat je jezelf niet hoeft te vinden maar dat je jezelf kunt creeren!

De enige die jou tegen houdt je doel te bereiken ben jij!

Talenten en kwaliteiten

Na een studie die ik volgde om uit te vinden wat het nut is van het ontdekken van wie we zijn , kwam ik tot de volgende conclusie. We hebben het meeste baat bij te weten wie we echt zijn zonder omhulsel. Als we kunnen leven volgens ons innerlijk dan hebben we minder moeite onze energie op peil te houden want het leven geeft ons dan elke dag energie.

Om te leren wie we zijn kunnen we zeker ons laten helpen door te ontdekken waar we vandaan komen en wat er in ons verleden is gebeurd. We kunnen dit alleen niet meer veranderen. Dus hier zullen we werken met vergeving en acceptatie voor wat was. Maar om te leven in het nu en te glimlachen naar onze toekomst hoeven we ons niets te ontzeggen. Alles zit in ons, het is aan ons wat we aandacht geven zodat het kan groeien. Dus ook negatieve zaken die in ons zitten kunnen zo gaan groeien omdat we die aandacht geven.

We creeeren onszelf

Als je eenmaal weet wie je bent en wat je echt graag wilt dan is het een kwestie van dit aandacht geven. Je focus richten hierop en jouw leven en zijn creeeren. Afstand nemen van wat je ego je voorhoudt en hoe je geconditioneerd bent door je omgeving maar vanuit je innerlijk leven.

Programma dagretreat

9.30 – 10.00 online inloop, kennis maken en samen thee drinken.

10.00 – 12.00 ochtend programma bestaande uit yoga, ontspanning, ademhaling, meditatie, qigong, coaching.

12.00 – 14.00 Lunchpauze

14.00 16.00 middagprogramma betaande uit coaching en visualisaties

16.00 – 16.30 napraten

Wat gaan we doen tijdens het dagretreat?

ochtendsessie

We kunnen ons trainen om gedachten te zien en deze los te laten. We kunnen leren het begin en einde van onze gedachten te zien zodat we ons niet vereenzelvigen ermee. Maar hoe zit dit met emoties?

middagsessie

Hoe komt het dat we onze goede voornemens niet vol kunnen houden? Waar bevinden we ons in het proces en kan ons dit iets vertellen over waarom we onszelf blokkeren of tegenwerken om verder te groeien?

Mijn trainingen zijn altijd gericht op het verbinden van onze geest aan ons lichaam. Dus je kunt buiten yoga, mindfulness en meditatie ook coaching verwachten. Tijdens dit dagretreat leer ik je een coaching techniek die je daarna zelf makkelijk kunt toepassen op andere situatie’s en die je ten aller tijde inzicht geven om tot de juiste oplossing te komen. Ik ga gebruik maken van symbolen die ontleend zijn uit de dieptepsychologie van Carl Jung en de archetypen. Zo krijg je een eerste indruk waar jij je bevindt op je pad en wat je nodig hebt om door te gaan en te groeien. Je zou dit kunnen zien als een korte inleiding voor de kwaliteiten coaching die ik kan bieden. Deze coaching zorgt ervoor dat je erachter komt wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze het beste kunt inzetten.

Resultaat Dagretreat

  • Nu wordt je je bewust van jezelf en kiest voor jezelf.
  • Je leert wat jouw waarden zijn.
  • En je leert wat je graag wilt ontwikkelen bij jezelf.
  • Ook weet je nu wat je leuk vindt en wat niet .

Donderdag Volle maan sessie- ijsmaan

Deze ijsmaan is de eerste volle maan na de kerstdagen. Deze maan staat voor diepgang. We hebben onze zaadjes geplant en wachten af tot ze opkomen. We oefenen nu geduld om te wachten. Tijdens deze sessie neem ik je mee in een visualisatie. De duur is ongeveer 45 minuten en erna is er nog even tijd om wat na te praten.

Vrijdag Bodymind lessen

Bodymind is een verzamelnaam voor alle behandelmethodes, therapievormen en andere technieken die de geest weer verbinden aan het lichaam. Dit is nodig om het zelfhelend vermogen van ons lichaam te activeren. Een Bodymindles zal bij elke oefening het bewustzijn aanspreken zodat elke oefening in verbinding wordt uitgeoefend. Ik gebruik hiervoor vaak muziek die de hersenen stimuleert en het lichaam in een meer ontspannen staat brengt. De oefeningen zijn gericht op de flexibiliteit van de wervelkolom, de mobiliteit van de gewrichten, het verbeteren van de hersenfuncties en het tegen gaan van degeneratie, loslaten van spanningen en het beter verdelen van de energie in ons lichaam zodat al onze lichamelijke processen weer beter gaan functioneren.

Speciale basisles Bodymind

Deze les als onderdeel van dit weekend is een basisles. Ik zal tijdens deze les ook eerst wat theorie geven om een beter begrip van het lichaam en de werking van het lichaam te krijgen. Het verschil met een andere les is dat je bewustwording van elke beweging wordt aangesproken. Zodat je besef krijgt waarom je een beweging maakt en wat dit doet voor je lichaam en je geest. Zodra de geest wordt gekoppeld aan het lichaam kun je vertrouwen op het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is een aktieve les en je hebt hiervoor een matje en een kussentje nodig. Vanaf 1 februari zal ik deze les wekelijks online geven.

Het is vooral ook leuk om te doen!

Meer info Sardinie

Tijdens dit retreat zal ik ook vertellen hoe een reis of verblijf bij ons eruit ziet en wat je kunt verwachten hier op Sardinie. Wil je meer weten over wat wij op Sardinie doen en hoe we daar wonen bekijk dan ook eens Sardinietrips

Individuele coaching sessie

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 januari heb ik overdag de mogelijkheid om individuele sessies te bieden. Wil je graag een op een met mij een coaching sessie boeken, laat het me dan weten dan plan ik een afspraak in.

Wanneer is het dagretreat

donderdag 28 januari 20.00 – 21.00 Volle maan sessie ” De ijsmaan”

vrijdag 29 januari van 10.00 – 11.15 of 20.00 – 21.15 Bodymind lessen

zaterdag 30 januari van 10.00 – 16.30

Waar

In je eigen vertrouwde ruimte. Je hebt niet veel ruimte nodig. Verder is het fijn om een matje neer te leggen, een kussentje bij de hand te hebben en comfortabele kleding te dragen. Waar je goed in kunt bewegen en ademen.

Kosten

De dagtreat is per dagdeel 29,90 euro p.p. Je kunt kiezen om beide delen te volgen of alleen de ochtend of middag.

De Bodymind training op vrijdag is 14,90 euro p.p.

De Volle maan sessie is 11,90 euro p.p.

Wil je alle 4 de onderdelen samen als een weekend retreat boeken dan betaal je maar 75,00 euro!