Bodymindfulness, een online cursus

Bodymindfulness is voor mij een samentrekking van de Bodymind lessen die ik geef en mindfulness. Mindfulness is al redelijk ingeburgerd en wordt veel ingezet. Maar hoe wordt dit nu een “way of living” in plats van weer een protocol waar niemand goed raad mee weet?

Er zijn verschillende onderdelen uit de Mindfulness trainingen die apart uitgelicht kunnen worden. Het gaat in deze cursus om het toepassen van mindfulness in de praktijk. Hoe kun je meer aanwezig zijn en leven in het nu?

De online cursus geef ik in kleine groepjes zodat er genoeg aandacht voor ieders inbreng is. Zoals jullie gewend zijn van mij werk ik graag persoonlijk en zal ik ook deze online cursus zodanig inrichten dat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Er is gelegenheid voor vragen en evaluatie aan het einde van iedere les.

Bodymindfulness, wat is het resultaat

Als je Bodymindfulness leert toepassen in je dagelijks leven zorgt dit ervoor dat je meer bewust bent van je lichaam en ademhaling. Dat geeft je meer inzicht in wie je echt bent in je kern en wat je echt wilt. Dat zorgt er weer voor dat je geest rustiger wordt en je minder stress ervaart of in ieder geval er beter mee om kunt gaan. Je leven wordt prettiger en overzichtelijker. Je hebt minder drukke dialogen in je hoofd en kunt je beter concentreren en wordt uitgeruster wakker.

  • Betere nachtrust
  • minder snel klachten als hoofdpijn, onderrugklachten, spanningspijn.
  • je gaat gezonder eten dus overtollige kilo’s gaan makkelijker weg
  • je immuunsysteem wordt verhoogt dus minder snel vatbaar voor virussen
  • lichaam wordt flexibiler en ook je geest
  • je voelt je jonger omdat je meer energie overhoudt
  • vaak kunt je medicatie gaan afbouwen

Praktische opbouw

Elke les duurt een uur en een kwartier en zal eerst een stukje theorie bevatten. Daarna geef ik opdrachten aan de hand van de theorie die zorgen voor reflectie. Dan zal ik Bodymind oefeningen doen die het lichaam en de ademhaling activeren zodat de opdracht ook echt in je lijf gaat zitten. We sluiten af met ontspanning en meditatie om je lichaam in stilte te verbinden aan je geest. In mijn optiek is dit de enige manier om iets wat je mentaal opneemt ook echt te leren en de verandering in jezelf in te zetten. Het moet beklijven.

Data 2021

de cursus is op dinsdagavond van 19- 20 uur of op donderdag avond van 20 -21 uur op de volgende data:

dinsdag avond:

16 en 30 november

14 december

11 en 25 januari

8 en 22 februari

8 en 22 maart

5 april

donderdag avond:

18 november en 2 december
16 december
13 en 27 januari

10 en 24 februari

10 en 24 maart

7 april

De prijs per online training is 25 euro en je kunt zelf bepalen bij welke training je aanwezig wilt zijn. Zo lang er plek is kun je je opgeven. Elke les is afzonderlijk bij te wonen maar je kunt ook alle 10 lessen van te voren boeken. Dan betaal je maar 225 euro.

Beperkte plaatsen

Er zijn maar maximaal 8 plaatsen beschikbaar per les.