Bodymind

Wat is Bodymind?

Bodymind is een term die langzaamaan steeds meer bekendheid krijgt. Net als Mindfulness wordt het steeds meer een begrip. Het is een verzamelnaam voor alle vormen van therapie, behandelmethoden, en technieken waarbij geest en lichaam weer met elkaar in verbinding worden gebracht. Zodra je beide samen brengt, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer aangesproken. Dus na een lange tijd van omzwervingen waarin we het hoofd gingen scheiden van het lichaam en ook diagnoses gingen toekennen als er mentale problemen waren, zijn we ons nu bewust geworden dat het een niet zonder het ander kan. De geest met zijn gedachten activeert de emoties die vanuit de buik worden geregeerd en andersom. We kunnen met onze gedachten ons lichaam ziek maken.

Wat betekent Bodymind voor mij?

De Bodymind lessen zijn altijd gericht op de mensen die ik voor me heb. Zo heb ik de oefeningen in eerste instantie op mezelf toegepast. Al jaren had ik vaak last bij teveel spanning van ischias klachten. Soms zo erg dat ik niet meer kon lopen en verplicht moest liggen. Dit ben ik gaan bestuderen en ik ben er achter gekomen dat met een bekken dat flexibel gemaakt wordt, meer mobiel, je deze klachten kunt verminderen en zelfs voorkomen. Sinds ik mijn oefeningen vanuit Bodymind zelf toepas heb ik deze ischias klachten niet meer gehad. Heel soms als ik erg druk ben geweest dan voel ik iets opkomen in mijn onderrug. Dan weet ik dat ik weer wat meer spanning moet los laten en pas ik mijn oefeningen weer meer toe. Zo heb ik ook oefeningen en bewegingen voor nek/ schouderklachten bedacht en voor hand en voetklachten.

Bodymind coaching

Eerst maak je weer contact met je lichaam zodat je geest tot rust komt. Je wordt je bewust van jouw zelfhelend en zelfregulerend vermogen. En je realiseert je dat je het zelf in de hand hebt als je je gelukkig wilt voelen.Tenslotte leer je hoe je dit kunt bereiken door middel van bepaalde oefeningen te doen.

Bodymind coaching omvangt dit hele hierboven omschreven traject en maakt gebruik van het V model. En het heeft sessies waarbij we individueel werken via opdrachten en mentale oefeningen en steeds weer een terugkoppeling naar het lichaam. Omdat het lichaam ons altijd de waarheid wertelt en eerlijk tegen ons over hoe we ons echt voelen. Onze geest leidt ons om de tuin. Een Bodymind coaching traject kan zowel online als live gevolgd worden. De voorkeur is een combinatie van online coaching en een traject hier op Sardinie. Zodat je even uit je vertrouwde omgeving bent. Zo kun je je helemaal op jezelf focussen.

Mijn moeder was altijd een energieke vrouw en nooit te beroerd iets voor je te doen. Totdat ze opeens klachten kreeg in haar lies.

In onze familie wordt de uitspraak ” je kunt niet verwachten dat een ouwe auto nog nieuwe onderdelen heeft” vaak aangehaald als er klachten zijn. Ouderdom komt met gebreken. Dat was ook de mening van mijn moeder toen ze deze pijn in haar lies kreeg. En ja ouderdom komt met gebreken, maar mijn motto is ook dat je nooit te oud bent om te veranderen. Maar mijn moeder bleef vasthouden aan het feit dat ze nu bijna 80 jaar was en alles in het lichaam het zo langzamerhand ging begeven. Lees hier verder over haar verhaal

Bodymind lessen

De Bodymind lessen geef ik op Sardinie in de yogahut in de zomer.

Voor mij is het meest belangrijk dat het je plezier geeft en vrolijk maakt. Dan gaat er een positieve energie stromen die het zelf helend vermogen activeert in je lichaam. Ik gebruik hier allerlei technieken voor van yoga tot dans van qigong tot ritme maar ook ademhalings -en ontspanningsoefeningen. Ook versterk ik oefeningen met bijpassende muziek. Muziek zorgt er vaak voor dat net een beetje meer spanning wordt los gelaten. Deze muziek kies ik met zorg uit. Ook werk ik veel met bewegingen die gericht zijn op de verschillende chakra’s. Deze les duurt 75 minuten en in deze les laat ik je ervaren hoe je gedachten gekoppeld zijn aan je lichaam. Hoe je ademhaling reageert op wat je denkt en voelt. Ook zal ik verschillende oefeningen met je doen waarbij je spanning in het lichaam leert los te laten zodat je dieper kunt ontspannen.

Bodymind groepsles

Deze les is een groepsles van een kleine groep zodat ik goed contact met jullie kan houden. De technieken die ik gebruik zullen varieren van verschillende yoga stromingen tot Qigong, meditatie technieken, Bio energetica, TRE, ademhalingsoefeningen. Maar ook zal ik verschillende bewegingen op muziek doen met als doel spanning los laten, bewuster bewegen. Ook helpt de muziek mee om dit te bereiken. Ik gebruik ook ritmes om de hersenen te activeren, de hemisferen weer met elkaar te verbinden. Dansen en ritme maken is goed voor de hersenen. Wil je hier meer over lezen, lees hier over Erik Scherder

Wat voor mij vooral belangrijk is, het moet fijn en plezierig zijn!