Trilling; wist je dat in het universum alles beweegt?

Alles is trilling

Trilling; alles in het universum is dynamisch. Altijd als ik langs de net gehooide velden rijd word ik gegrepen door de ronde hooibalen. Het voelt als magisch, als een Dali schilderij en ik krijg er altijd Pink Floyd muziek bij. Nu laatst besefte ik mij waarom dit is. Als er vierkante hooibalen in een veld liggen, dan heb ik dit namelijk niet. Het is de vorm, de ronde vorm die het gevoel geeft alsof het in beweging is. Rond is cyclisch, is dynamisch.

In het universum bestaat geen stilstand. Alles vibreert, pulseert ritmisch, draait en beweegt in cycli. Alles stroomt en op elk moment hebben in elke afzonderlijke cel van je lichaam enkele duizenden micro chemische processen plaats.

Klank is stemming

We hebben het over goede vibes of een slechte sfeer. We hebben er een antenne voor en weten met ons hart waar de muziek speelt. Het universum is als een grote symfonie en juist omdat alles trilt en met alles verbonden is, beïnvloedt alles elkaar ook. Alle atomen zenden energie uit en ontvangen energie. Dankzij het zogenaamde resonantieprincipe komen trillingen samen.

Precies zoals golfbergen van een trilling elkaar versterken vindt in tegenovergestelde trillingen afname plaats. Zo kunnen collega’s elkaar in een team versterken of juist verzwakken.

Dissonantie

Elke ruzie, elk oordeel, elk gejammer leidt niet alleen tot vermindering ( ik ben doodmoe) maar ook tot dissonanties en wanklanken ( ik kan het niet meer aanhoren). Deze disharmonie staat liefde en compassie in de weg en leidt tot ziekte en scheiding( dit is niet te harden)

Trilling, harmonie en heling

Harmonie en oprecht mededogen leidt tot heling en eenheid. Omdat alles elkaar beinvloedt dragen we tot heling van de wereld bij als ik mijn aandeel in de disharmonie ontdek en hier verantwoordelijkheid voor neem. Ik ben een onderdeel van de wereld, dus als ik mijzelf heel, dan heel ik de wereld. Zo kan ik dus door mijzelf in harmonie te brengen een actief onderdeel zijn van het helen van de wereld.

Dit lijkt maar een klein aandeel, maar het is net als met de vlinder die aan de ene kant van de wereld klapt met haar vlinders en een aardbeving veroorzaakt aan de andere kant. De impact is groter dan we denken.

Shake oefeningen

Mijn zogenaamde shake oefeningen, vanuit mijn Bodymind coaching, zijn op het hierboven omschreven principe gebaseerd. Allereerst kies je een leuk muziekje uit dat bijdraagt aan het in harmonie brengen van jouw emoties. Vervolgens breng je je lichaam in trilling door verschillende bewegingen te doen die het lichaam in trilling brengen. Hierdoor zal opgeslagen spanning makkelijker uit je lichaam losgeschud worden en oplossen. Tevens verbetert de mobiliteit van je gewrichten, daar waar vaak als eerste rigiditeit te merken is bij een teveel aan opgeslagen spanning. Het gevolg is dat de energie weer vrijuit kan gaan stromen in je lichaam. Zodat alle cellen hun processen zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. En dat resulteert dan weer in een betere fysieke en mentale gezondheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vier =