Wat anderen van je denken, is niet jouw zaak!

Deze uitspraak klinkt best raar en hard, althans dat vond ik toen ik dit voor het eerste hoorde. Dat is toch niet aardig dacht ik?

Maar probeer deze uitspraak maar eens op je in te laten werken.

Betekent dit dat je niet om andere mensen moet geven? NEE!

Het betekent dat je niet meer moet geven om wat anderen van je denken. Is dat hetzelfde? NEE!

Is er iemand wiens gedachten over jou je bezorgdheid verdienen? NEE!

Er zijn misschien een paar mensen in je leven die je vertrouwt, wiens mening je respecteert. Wat ze van jou denken, gaat je echter nog steeds niets aan. Met één uitzondering waar ik het verderop over zal hebben.

De reden waarom “wat anderen van je denken, je niets aangaat” is omdat JIJ hier op de planeet bent, om JOUW reis te ervaren door een leven te creëren dat wordt aangedreven door een AUTHENTIEKE JIJ.

Ik geloof dat ons doel hier op aarde is om echt te leven. We kunnen dat niet doen als we ons zorgen maken over wat anderen van ons denken. We kunnen dat niet doen wanneer we ons gedrag veranderen, onze prioriteiten veranderen, reacties en reacties creëren, of onszelf transformeren om te behagen of ons aan te passen aan de grillen of ideeën van anderen.

Als je geeft om wat anderen van je denken, GEEF JE JOUW KRACHT WEG.

Je afvragen wat anderen van je denken of je zorgen maken over wat anderen van je denken, is de belangrijkste reden waarom mensen stress en angst ervaren. En dat leidt in vele vormen tot ongemak.

WIE BEN JE?

Iedereen brengt iets wenselijks, iets wonderbaarlijks naar deze wereld.

Weet je wat dat voor jou is? Jouw reden om te zijn,

waar je voor staat en wordt bewonderd, waarom ben je speciaal?

Wat zou jij deze wereld willen meegeven?

JIJ bent iemand,

Via de incidenten en geschiedenis die jou hebben gecreëerd.

– veel meer dan waar je jezelf krediet voor hebt gegeven.

Je bent een ervaring die het leven van anderen verandert.

Dus dezewetenschap zou je moeten voeden met moed om je talenten te blijven perfectioneren

Je doel

– is de verbetering van jezelf

LEEF daarom met je geschenk, jouw authenticiteit.

Niemand is zoals jij. Niemand heeft de energie en kracht die jij hebt! Wanneer je je kracht weggeeft, door je zorgen te maken over wat anderen van je denken, bedrieg je jezelf. In plaats daarvan krijgen we een beetje van jou en een hoop verwachtingen van iemand anders over jou.

Niet authentiek zijn

Als we geven om wat anderen van ons denken, creëren we een niet-authentieke versie van onszelf:

Om goedkeuring te krijgen.

Dat wordt uiteindelijk in het universum geprojecteerd en naar ons teruggekaatst.

Het is alsof je door het leven gaat met een heleboel maskers in je tas en steeds dat masker op zet bij de ander past, zodat ze positief over je denken en je goedkeuren.

Ben jij dit?

Zo ja, STOP DIT NU!

Dit is waarom!

Alles wat je DENKT, heeft energie. Als je je zorgen maakt over wat een ander van je denkt, stuur je DIE energie naar het universum. Het universum ontvangt het als een bestelling van jou, net als het bestellen bij bol.com en voila! Je krijgt meteen meer van wat je ook dacht. Dus uiteindelijk ontvang je MEER mensen en situaties in je leven die willen dat je je zorgen maakt over wat ze van je denken.

Als en wanneer je je niet aanpast of je verzet, kunnen ze je uitlachen. Of ze gaan nog een stap verder en praten negatief over je met andere mensen om een ​​groeps-mentaliteit te creëren, uitsluitend met als doel je zorgen te laten maken over wat ze over jou denken! Of ze kunnen je straffen met de universele passieve-agressieve behandeling van stilte. Of ontvrienden op sociale media!

Deze mensen kunnen familieleden zijn, oude vrienden, je kinderen, je echtgenoot, leden van je clubs of groepen, je collega’s. De ervaring kan zo subtiel zijn dat je hem mist of afwijst!

Hoe klinkt het als je toegeeft dat je je zorgen maakt over wat een ander van je denkt?

Wanneer je in een situatie terechtkomt waarin je begint toe te geven en te voldoen aan de verwachtingen van iemand anders, is dit het eerste teken dat je je zorgen maakt over wat een ander van je zal denken.

Je maakt hun zaken, jouw zaken. Het is hun taak om jou op een bepaald niveau te manipuleren en te beheersen, en je steekt jouw energie in hun taak en helpt het te groeien.

Anders gezegd, je geeft de tuin van iemand anders water terwijl die van jou opdroogt.

Aandacht voor jezelf en dit mechanisme

Er is een manier om dat patroon te doorbreken, jezelf te bekrachtigen en verlost te worden van de stress die ermee gepaard gaat. Het enige dat je hoeft te doen, is jouw perspectief te veranderen:

Wat anderen van mij denken, zijn mijn zaken niet.

De enige persoon waar JE je zorgen over hoeft te maken, ben JIJ.

Nogmaals, dit betekent niet dat je niet om andere mensen geeft! Het betekent niet dat je verwaand, narcistisch, in zichzelf gekeerd of een bitch bent! Het betekent dat je niet zal toestaan ​​dat wat anderen van je denken, je macht ontneemt. Dat is het.

Laat ze denken wat ze willen. Je hebt al je energie nodig om voor jezelf te zorgen en een leven te creëren waar je van houdt.

In de praktijk is het vermoeiend om je zorgen te maken over wat anderen van je vinden. Mentaal, emotioneel en misschien zelfs fysiek. Het is een tijdverspiller. Maar het belangrijkste is dat het je verhindert authentiek te leven.

“De grootste angst in de wereld zijn de meningen van anderen. En op het moment dat je niet bang bent voor de menigte en hun meningen, ben je niet langer een schaap, maar word je een leeuw. Een groot gebrul komt op in je hart, het gebrul van vrijheid.” – Osho

Je bent absoluut perfect zoals het nu is. En je hebt misschien geen idee hoe geweldig je bent! Je weet misschien niet dat jouw aanwezigheid effectief is.

Jij!

Er zijn mensen die zo dankbaar zijn jou te leren kennen. Zij hebben jouw authentieke jij ervaren.

Het accepteren van dit concept in je leven zorgt voor grote veranderingen. Alleen al het veranderen van je perceptie van jezelf helpt hierbij. Maar soms kom je misschien in een situatie terecht waar iemand wil dat je  geeft om wat hij of zij van je denkt en dan kun het volgende zeggen:

Wat jij over mij denkt, is mijn zaak niet.

Vaak geeft dit mensen te denken en komen ze erachter dat ook zij zich teveel bezig houden met anderen.

Denk eens aan de mensen in je leven, of aan een ervaring die je had, waar je probeerde iemand anders te plezieren. Hoe voelde dat? En denk eens aan een tijd waarin je in je kracht stond en het je niet kon schelen wat een ander van je dacht. Hoe voelde dat?

Je intuitie

Vertrouw op je gevoelens. Je kunt hier van op aan.

Is er een moment geweest dat jij iemand probeerde te manipuleren om zich zorgen te maken over wat je van hem of haar vond? Als je dat goed onderzoekt, denk ik dat je zult merken dat je toen iets van ze wilde. Misschien was het iets specifieks of misschien was het gewoon om een ​​deel van hun kracht weg te nemen zodat jij jezelf beter kon voelen.

Er zijn misschien een paar mensen in je leven die dichtbij je staan. Op deze mensen kun je vertrouwen, zij houden van je en willen echt het beste voor jou. Hun mening zal gericht zijn op jouw welzijn. Zij zijn de uitzondering.

Conclusie

Als je voelt dat je meegetrokken wordt in andermans mening maar dat voelt voor jou niet zo, zeg dan de mantra: Wat je van me denkt, gaat mij niets aan!

Dit geeft je kracht, zorgt ervoor dat je echt je leven kunt leiden zoals jij dit wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zes =