Aardig doen

Doe je aardig of ben je aardig?

Dit is een interessante vraag!

Ben je aardig dan gaat dit vanzelf.
Doe je aardig dan kost je dit teveel energie.

En dan is altijd de vraag waarom doe je aardig?
Vanuit het zoeken naar goedkeuring en waardering van anderen?
Of omdat je bang bent dat mensen je anders niet meer leuk vinden?

Het is goed hier eens voor jezelf goed over na te denken. Voor je het weet lopen mensen over je heen terwijl jij denkt dat je zo lekker in de groep ligt.

5 redenen om dit niet te doen:


1- Wanneer je anders niet eerlijk kunt zijn. Kom voor jezelf op en zeg de waarheid!
2- Geef je eigen mening. Onthoud dat als iedereen het altijd met elkaar eens is, er nooit een interessante discussie kan ontstaan.
3- Als je geen keuze wilt maken. Het maakt niet uit als je een keer verkeerd beslist, ook dat hoort bij het leven en is menselijk.
4- Als je teveel aanneemt. Dan werk jij je over de kop en anderen gaan je er echt niet meer om waarderen. Houd je eigen gezondheid hoog in het vaandel.
5- Als aardig zijn je in een ongemakkelijke situatie brengt. Zorg altijd dat als je iets niet meer prettig vindt, dat je zo snel mogelijk afkapt en aangeeft dat dit voor jou niet prettig is.

Kortom aardig doen levert weinig goeds op.

Komt aardig zijn vanuit je hart omdat je dit graag zelf wil doen voor de ander dan is het oprecht en gaat het vanzelf. En dat merkt en voelt de ander ook. En dan heeft jouw aardig zijn veel meer waarde. Uiteindelijk heeft aardig doen geen zin en als je meer en meer weet wat jij leuk vindt en fijn, dan wordt aardig zijn een gewoonte die je bij jou past!

Dit jaar is het thema van onze mindfulness & yoga reizen precies dit te onderzoeken. Hoe komt het dat je weinig energie hebt. Doe je je misschien vaak anders voor dan je zou willen. Of heb je helemaal niet door dat je niet jezelf bent. En je vaak klaar staat voor anderen en jezelf daarbij vergeet? Dit gaan we nader bekijken tijdens de groepsreizen omdat we zo elkaars ervaring hierover kunnen horen en zo kunnen inzien wat we precies doen.

Heb je interesse in een van deze reizen? Geef je dan op via onze mail of bel bovenstaand telefoonnummer. Onze groepen zijn maar klein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =