Stilte verlicht je levenspad.

Deze mooie spreuk van Gandhi zo waar, maar o zo moeilijk vind ik. Ik weet dat stilte verlicht.
En als ik meer de stilte op zoek en ga wandelen hier in de prachtige natuur en kustlijnen, dan komt mijn hoofd weer wat tot rust en kom ik weer tot mooie nieuwe inzichten.
Maar terwijl ik dit weet, denk ik toch heel vaak als ik druk ben, dat ik dan juist druk moet blijven. Zou dat een overblijfsel zijn van onze opvoeding dat als je maar hard genoeg werkt, je vanzelf beloond wordt?

Stilte verlicht

Wandelen, zomaar even ergens gaan zitten mijmeren, dat voelt als niksdoen, als lanterfanten en dat brengt geen geld in het laatje hoor ik in mijn hoofd mijn oma zeggen. En dus blijf ik maar weer achter de p.c. doorwerken op zoek naar manieren om mijn werk te verbeteren.
En hoe meer ik dit blijf doen, hoe drukker het in mijn hoofd wordt, hoe minder zin ik heb om naar buiten te gaan om te gaan lopen en mediteren lukt al helemaal niet meer. Zodra ik stil ga zitten komen er minstens 10 dingen meteen in me op die ik nog moet doen.

En in mijn hoofd is het weer een kakofonie van verschillende gedachten, to do lijstjes, en liedjes. Als ik dan denk dat ik in ieder geval even lekker kan uitrusten als ik uitgeput naar bed ga, kom ik bedrogen uit. Want mijn geest blijkt helemaal niet moe te zijn. Die trekt rustig een paar nachten door om oplossingen te bedenken en me met alle goede bedoelingen te helpen.
HELP!

Valkuil

Dan is het weer tijd geworden om mezelf eens goed onder de loep te nemen. 
Ik ben weer in dezelfde valkuil getrapt.Die van werken, doorgaan en vooral aan anderen denken en niet aan jezelf.

Het enige medicijn wat nu helpt is de rust en de stilte opzoeken. Mooie lange wandelingen maken onderwijl luisterend naar de natuur en dan als mijn geest weer wat is bijgekomen, dan weer gaan zitten, ogen dicht en mijn geest laten rusten op het ademen. Adem in ik kom thuis, adem uit ik glimlach naar mijn ademhaling.
Maar vooral naar mezelf. Ik kom langzaam weer bij en tot rust!

Ook eens echte stilte ervaren?

Kom dan eens naar Sardinie op een mindfulness & yoga reis of voor prive trainingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + acht =