Winter, tijd voor bezinning

Als de winter pas goed begint, dan ligt de drukte van de feestdagen weer achter je. Je mag naar binnen keren. Tijd nemen voor reflectie. Verstillen. Mogelijk ben je het nieuwe jaar ingegaan met allerlei goede voornemens. Wil je oude patronen loslaten. Meer tijd nemen voor jezelf. Tot dan toe verborgen kanten van jezelf ontdekken. Een nieuwe start maken. Maar hoe houd je nu jouw goede voornemens vast? Zodat je ze daadwerkelijk waar gaat maken?

De stilte in de winter helpt je om naar binnen te keren. Volg dit natuurlijke ritme. Je mag je voelsprieten naar binnen richten – op jezelf. Ervaren hoe het nu met je gaat en jouw verlangen ontdekken.

Het is winter, gelukkig nieuwjaar!

Je hebt waarschijnlijk veel mensen een gelukkig nieuwjaar gewenst en er misschien ook wel over na gedacht wat je ze wilt toewensen. Maar hoe zit het met jou? Heb je jezelf al een gelukkig nieuwjaar gewenst?
En wat verwacht je van 2019? 
Wat zou je willen verwezenlijken dit jaar?

Ga daar eens voor zitten en schrijf dit voor jezelf op. Eventueel kun je er ook een tekning of symbool van maken dat je ergens neerzet. Zodat dit je helpt herinneren aan je doel voor dit jaar.

Ga dan even zitten op een plek waar je niet gestoord kan worden en neem even 10 minuten de tijd om dit doel, het symbool voor je te zien. Keer met je aandacht naar binnen en volg eerst even een paar minuten je ademhaling om vervolgens je jouw doel voor te stellen.Stel je voor dat dit doel nu, net als alle andere planten, nog een zaadje is. Dat zich langzaam in de winter gaat ontwikkelen en gaat wortelen. Zodat het in de lente langzaam zichzelf mag gaan laten zien. Heel rustig totdat het in de zomer in volle bloei mag komen. 

Als een plant.

Alleen jij kunt ervoor zorgen dat dit zaadje tot bloei komt door je voor te nemen dit vol aandacht en toewijding te verzorgen.

Je kunt ook een klein plantje in huis nemen en dit plantje symbool laten staan voor je doel dit jaar. Door je zorg en aandacht sta je elke dag even stil bij dit plantje en dus bij jouw doel.

Speciaal voor jullie heb ik een challenge bedacht die gericht is op bewustwording. Geen zware challenge maar kleine opdrachten om je meer bewust van jezelf te maken. Klik hier voor meer info hierover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =