Aarden!

Aarden is een van de meest belangrijke onderdelen uit mijn methode Sunny mind up!
Stevig geworteld staan net als deze eeuwenoude boom.

Maar waarom is aarden zo belangrijk?

Als je goed geaard bent dan leef je niet in je hoofd maar in je lichaam. Zodat je uit je denken kunt stappen dat je niet in het nu brengt maar in het verleden of toekomst. Zodat je weer signalen kunt oppikken van je lichaam en dus eerder voelt dat je moet rusten of juist bewegen.

Maar ook om te weten waar je staat. Wat jouw plek is hier en wie je echt bent.
Door je aarden kom je weer beter in contact met je lichaam, waar jouw authieke ik woont. Die jou vertelt wie je echt bent en wat je echt wilt.

Hoe dichter we ons bij de aarde bevinden hoe veiliger we ons voelen. Het zorgt dan voor ontspanning wat als we ons veilig voelen mogen we ontladen en loslaten.

Als we geaard zijn, voelen we ons veilig

We leven steeds meer vanuit ons bovenste gedeelte, borst en hoofd. Dit zorgt er voor dat we ons minder veilig voelen en angst ons gaat beheersen. We kunnen ons dan niet meer overgeven aan het leven en waar angst is kan geen liefde zijn.

Dus als we meer gaan aarden, ontspannen we en verdwijnt angst, zodat daar liefde en mededogen voor in de plaats kan komen.

Dan kunnen we ook weer wat meer tolerant zijn en invoelend zijn zodat we begrip hebben voor onze medemens.

“What the world needs now is love, sweet love
It’s the only thing that there’s just too little of
What the world needs now is love, sweet love,
No not just for some but for everyone.”

Ik wens jullie een hele liefdevolle, tolerante tijd toe met een klein beetje begrip voor anderen deze maand. Een maand waarin we allemaal op onze eigen manier naar het einde van dit jaar toeleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + drie =