Geluk zoeken

Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt.

Dit is wat mij  betreft de spijker op zijn kop slaan.

Geluk zoeken

Ons hele leven besteden we door buiten onszelf op zoek te gaan naar het geluk. We willen de lotto winnen en dan alles kunnen doen wat we maar wensen. Ook willen we verre reizen maken op zoek naar andere culturen die ons misschien een antwoord kunnen geven op de vraag waar we het geluk vinden. En we willen dat onze buitenkant zo goed mogelijk eruit ziet en maken deze buitenkant zoals wij onszelf graag zien, jong en strak. En we vechten uit alle macht tegen vergankelijkheid. Ouder worden en verwelken is uit den bozen dat hoort niet bij het geluk.

Maar ondanks alle energie die we in het zoeken naar geluk stoppen, worden we niet gelukkiger. Het lijkt eerder alsof we leger worden en oppervlakkiger.

Waar vind je geluk?

Dan is er deze zin die je vertelt waar je het geluk moet zoeken. Althans het geluk is er al dat ligt recht voor je neus. Maar hoe zie je het? Hoe gaan die oogkleppen af en ontdek je dat het al die tijd al daar was?

Door in jezelf te zoeken waarom je het tegenhoudt.

Door alles wat we meemaken,trauma’s,  al onze overtuigingen en conditioneringen, vaak opgelegd door de maatschappij waarin we leven, weten we niet meer hoe we het geluk kunnen zien.

Als we leren weer echt contact met onszelf te maken. Weer aandacht te hebben voor onszelf, echt aandacht en interesse, komen we erachter wie we echt zijn. Zonder al die jassen die we hebben aangetrokken om te laten zien wie we zouden willen zijn of denken te zijn.

Moed

Dit vraagt veel moed. Maar als je het aandurft al deze jassen uit te doen en eerlijk te kijken naar wie je bent diep van binnen dan ontdek je dat er een heel mooi en uniek persoon tevoorschijn komt waar je alleen maar trots op kunt zijn. En als je dan je ogen opent dan is het geluk ineens daar recht voor je neus!

Tijdens mijn reizen is mijn doel je weer contact te leren maken met jezelf en te ontdekken wie je echt bent. Kijk ook eens op Sunny mind travel voor meer info over deze reizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + achttien =