Liefdevolle vriendelijkheid

Hoe doe je dat?

Liefdevolle vriendelijkheid is het antwoord. Dit is eigenlijk best makkelijker dan je denkt. Iemand wordt in je hoofd vaak tot een nog grotere vijand gemaakt. Terwijl het vaak maar om iets kleins ging.
Als we iedereen als mens bekijken, komen we er vaak achter dat er meer meespeelt. En kunnen we onze vermeende vijand ook vergeven. En accepteren dat het zo gelopen is.
Een mooie oefening is de Metta meditatie. Hier beoefen je gelijkmoedigheid. Dat uiteindelijk voor jou van grote waarde is. Het zorgt ervoor dat je boosheid sneller weer wegebt en er minder of geen wrokgevoelens overblijven.
Dit zorgt voor een betere gezondheid, want deze gevoelens gaan aan je vreten. Hieronder de tekst van deze meditatie.

Metta meditatie

Mag ik gelukkig zijn
Moge ik gezond zijn
Mag ik in vrede leven
verlost van al het lijden.

Hoe voer je deze meditatie uit?

Eerst wens je dit aan jezelf en lees je deze zinnen 3 keer zo voor aan jezelf. Dan vervolgens stel je je voor dat je een persoon die je lief hebt tegenover je hebt. En wens je dit aan de persoon die je tegenover je hebt . Dan verlaat deze persoon je geest en neem je een neutraal persoon in gedachte. Iemand die je niet echt kent maar wel eens tegen bent gekomen, bijvoorbeeld op straat of aan de kassa in de supermarkt. Dan als laatste neem je  iemand in gedachte die als een vijand voor je is. waar je op dit moment moeite mee hebt. Die je irriteert, pijn heeft gedaan of waar je slechte gevoelens voor koestert.

Liefdevolle vriendelijkheid

Juist door dit laatste te oefenen in alle oprechtheid, werk je aan liefdevolle vriendelijkheid. Je zal merken dat het in het begin best moeilijk is. Maar na wat oefening merk je dat het steeds beter gaat. Je zult je vanzelf lichter gaan voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + twintig =