Leef je droom!

Ken je die uitdrukking “ the sky is the limit”?

Dat vind ik een geweldige zin. De ruimte, de lucht is oneindig. Dat geeft ruimte voor alles wat je bedenkt. Alles wat je droomt, wat je graag zou willen doen, moet mogelijk kunnen zijn. Er is geen beperking. Dus je kunt echt bij jezelf, bij je hart, te raden gaan wat het is dat jij nu echt wilt. Als je er voor gaat dan lukt het, want the sky is the limit!

Ik wil je graag vertellen over een ervaring die ik heb gehad met het werkelijk maken van een van mijn dromen.

Dansen

Al sinds mijn derde ben ik begonnen met dansen. Dit was eerst op doktersadvies, omdat ik zo stijf was dat ik niet eens kon koppeltje duiken. Dus bracht mijn moeder mij naar ballet.  Met de nodige hindernissen begon ik het op een gegeven moment zo leuk te vinden dat ik meer wilde dansen. Ik deed al elke les die maar mogelijk was op de balletschool, maar dit was nog steeds niet genoeg voor mij. Ik wilde naar de balletacademie. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb me opgegeven voor de audities. Toen ik daar aan kwam om de eerste auditieronde te doen, bleek ik wel erg laat te zijn, iedereen was al minstens een half uur aan het opwarmen. Ik kreeg een Flashdance gevoel, maar ik zette toch door. Ik was er nu eenmaal dus vooruit met de geit. Nou een uur later stond ik buiten, daar ging mijn droom.

Monique's blogPandance

Monique's blogOp de balletschool ging het wel aardig en daar kwam het idee om met een paar fanatieke meiden een groepje op te richten dat af en toe optredens verzorgde. Dit groeide later uit tot het danstheater Pandance wat ik samen met mijn getalenteerde zusje Panda oprichtte.

Ons eerste zelfgemaakte theaterstuk moest worden opgevoerd in de Reehorst in Ede. U weet wel, dat theater waar veel artiesten hun try-out doen onder het motto als het daar aanslaat dan slaat het overal aan. We huurden bij de directeur de zaal en merkten dat onze kaartverkoop voor die ene avond best snel ging. Dus ik ging terug naar de directeur en vroeg hem of we de zaal ook het zondag matinee mochten huren. Ik werd denigrerend afgewimpeld met de opmerking “ meisje, probeer eerst nu maar eens de zaterdag avond vol te krijgen.”

Arrangement met KLM

Dat moet je dus niet tegen een van Proosdij zeggen. Ik belde meteen een vriend die bij de KLM werkte. Deze belde naar het hotel van de Reehorst met de vraag of het klopte dat Pandance daar optrad. Als dit zo was dan wilde hij graag met het personeel van KLM, zo’n 200 man, een arrangement met overnachting hotel, diner en voorstelling. Uiteraard kon hij alleen op zondag middag, maar hij wist niet of er dan ook een voorstelling was.

U begrijpt het al, nog geen uur later werd ik door en hele vriendelijke directeur gebeld met de mededeling dat hij nog even had nagedacht over mijn vraag en dat het toch ok was, mits we natuurlijk zelf de huur betaalden voor de zaal.

Aangezien er geen KLM groep was, moesten we toen wel aan de bak om de zaal vol te krijgen. Maar dit is ons gelukt en twee maal een volle zaal voor ons eerste optreden is toch niet slecht.

Onze droom is uitgekomen!

Mijn opa zei altijd kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast. Dit is een variant op waar een wil is,  is een weg, maar ik vind deze leuker.

Hier zit wel veel waarheid in. Alles kan als je er zelf in gelooft en dan moet je je er helemaal voor in zetten. Als je dat doet, dan is the sky the limit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =